Hiljaa lipuen

1.8.2018

1.8.2018

Enemmän ”jalat tukevasti maassa” viihtyvänä, tulin vaimon innostamana (vähän vastahakoisesti, se myönnettäköön) lähteneeksi melontakurssille Tuusulassa. Kurssin jälkeen pari kesää meni satunnaisesti meloen paikallisen melontakerhon kajakeilla. Mutta todellisen kipinän sain vasta tänä kesänä kun muutimme asumaan Kirkkojärven rannalle Myrskylään. Kun järvi näkyy ikkunasta joka vilkaisulla, se houkuttelee vesille. Niinpä päätimme hankkia omat kajakit.

Googlasimme hiukan netissä ja Sipoonrannasta löytyi alan erikoisliike ja käänsimme auton keulan sinne. Se kannatti! Bear & Waterissa oli kajakkia ja kanoottia joka lähtöön ja myös tähän harrastukseen varusteita aasta ööhön. Valitsimme aloittelijalle sopivat, melko leveä- ja tasapohjaiset kajakit. Ne eivät keiku niin helposti kuin kapeat ”pikakiiturit”.

                   

Meiltä on lähimpään rantaan vain sata metriä, mutta koska sopiva ranta melomaan lähtöä ajatellen on kolmensadan metrin päässä, ostimme samalla myös kärryn, jolla kajakkia on helppo ja kevyt vetää perässään. Saahan niille toki myös autoon kattotelineitä. Olen nähnyt kaksikin kajakkia/kanoottia yhden henkilöauton katolla.

Kaksipyöräisellä kärrytelineellä kajakki on kevyt vetää maalla.

Nyt minulla on oma kajakki ja näin tavallaan koko järvi on minulle avoinna! Kunnioitan tietenkin yksityisrantoja, enkä mene aivan niiden läheisyyteen. Melonta on myös hyvää liikuntaa ja varsinkin yläkroppa siinä vahvistuu.

Kajakilla liikun lähes äänettömästi lipuen ketään häiritsemättä vaikka aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Kun se on kapea, sillä voi edetä myös kaislikossa, ellei se ole hirveän tiheä. Kerran pääsin hiljaa lipuen melko lähelle hanhiparveakin! Kai ne huomasivat minut, mutta kun lähestyin hiljaa, ne eivät paenneet vaan jatkoivat omaa, hiljaista uiskenteluaan rauhallisena.

Kajakissa nautin kesästä ja vesilläolosta ihan uudella tavalla!

Blogi on kirjoitettu yhteistyössä Bear & Waterin kanssa.

Täältä tämän ”melojan tavaratalon” kotisivulle: http://www.bearwater.fi/

 

Kalenteri

tammikuu 2022
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

LISÄÄ JULKAISUJA

Näkymätön uhka

Näkymätön uhka

Jos meille ilmoitetaan mediassa, että susilauma liikkuu lähistöllä ja se on tappanut useita lampaita, olemme heti...

Share This