Hiljaa lipuen

1.8.2018

Enemmän ”jalat tukevasti maassa” viihtyvänä, tulin vaimon innostamana (vähän vastahakoisesti, se myönnettäköön) lähteneeksi melontakurssille Tuusulassa. Kurssin jälkeen pari kesää meni satunnaisesti meloen paikallisen melontakerhon kajakeilla. Mutta todellisen kipinän sain vasta tänä kesänä kun muutimme asumaan Kirkkojärven rannalle Myrskylään. Kun järvi näkyy ikkunasta joka vilkaisulla, se houkuttelee vesille. Niinpä päätimme hankkia omat kajakit.

Googlasimme hiukan netissä ja Sipoonrannasta löytyi alan erikoisliike ja käänsimme auton keulan sinne. Se kannatti! Bear & Waterissa oli kajakkia ja kanoottia joka lähtöön ja myös tähän harrastukseen varusteita aasta ööhön. Valitsimme aloittelijalle sopivat, melko leveä- ja tasapohjaiset kajakit. Ne eivät keiku niin helposti kuin kapeat ”pikakiiturit”.

                   

Meiltä on lähimpään rantaan vain sata metriä, mutta koska sopiva ranta melomaan lähtöä ajatellen on kolmensadan metrin päässä, ostimme samalla myös kärryn, jolla kajakkia on helppo ja kevyt vetää perässään. Saahan niille toki myös autoon kattotelineitä. Olen nähnyt kaksikin kajakkia/kanoottia yhden henkilöauton katolla.

Kaksipyöräisellä kärrytelineellä kajakki on kevyt vetää maalla.

Nyt minulla on oma kajakki ja näin tavallaan koko järvi on minulle avoinna! Kunnioitan tietenkin yksityisrantoja, enkä mene aivan niiden läheisyyteen. Melonta on myös hyvää liikuntaa ja varsinkin yläkroppa siinä vahvistuu.

Kajakilla liikun lähes äänettömästi lipuen ketään häiritsemättä vaikka aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Kun se on kapea, sillä voi edetä myös kaislikossa, ellei se ole hirveän tiheä. Kerran pääsin hiljaa lipuen melko lähelle hanhiparveakin! Kai ne huomasivat minut, mutta kun lähestyin hiljaa, ne eivät paenneet vaan jatkoivat omaa, hiljaista uiskenteluaan rauhallisena.

Kajakissa nautin kesästä ja vesilläolosta ihan uudella tavalla!

Blogi on kirjoitettu yhteistyössä Bear & Waterin kanssa.

Täältä tämän ”melojan tavaratalon” kotisivulle: http://www.bearwater.fi/

 

Kalenteri

heinäkuu 2020
ma ti ke to pe la su
« joulu    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

LISÄÄ AIHEPIIRIN JULKAISUJA

Lapsuuteni joulu

Lapsuuteni joulu

Olen kotoisin Itä-Suomesta, Enonkoskelta. Se sijaitsee noin 30 kilometriä Savonlinnasta Joensuuhun päin. Jussi ja Aku...

Vuokramökki Uudellamaalla

Vuokramökki Uudellamaalla

Halusin tarjota jälkikasvulleni pienen irtioton arjesta - pois kotoa, vaikka koti onkin hyvä ja viihtyisä. En halunnut...

SeikkailuSveitsi hurmasi

SeikkailuSveitsi hurmasi

Sveitsin elämyskeskus Hyvinkäällä ihastutti ja valloitti meidän aktiivisen ja liikunnallisen perheemme kolme...