Irti arjesta

7.3.2018

7.3.2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Talonrakennusprojekti ja yrittäjyys olivat pitäneet minut kiireisenä viime kuukaudet. Kun sitten poikani halusi lähteä vähän tuulettumaan ja pyysi lastenhoitoapua, ajattelin että nyt tässä on hyvä tilaisuus ottaa pieni irtiotto omastakin arjesta. Päätin lähteä lapsenlasteni kanssa ensin elokuviin ja sitten yhden yön hotellilomalle johonkin laadukkaaseen paikkaan.
Yhdeksi yöksi ei viitsi kovin kauaksi lähteä, mutta minullepa löytyi alle kilometrin päässä Järvenpään Scandic. En ollut yöpynyt siellä aiemmin, mutta keittiön korkea taso oli jo kyllä tullut todennettua .
Varasin Standard Family Three perhepaketin. Soitin tytöille, että valitsevat mihin leffaan he haluavat ensin lähteä. He valitsivat Walt Disneyn Suuren pähkinäryöstön ja sinne siis mentiin. Elokuva olikin jännittävä ja siinä oli aivan mahtavia kohtauksia ja äänitehosteita. Kuten Disneyn leffoissa poikkeuksetta.

 

 

Kun elokuvan jälkeen saavuimme hotelliin, meille oli valmiina pöytävaraus illalliselle. Ensin tietysti kirjauduimme sisään ja kävimme vaihtamassa vaatteet. Eihän sitä juhla-aterialle ihan verkkareisssa sovi mennä!
Ja ah, millaiselle aterialle! Minä otin lampaanpotkaa joka oli niin mureaa, että miltei suli suussa ja mikä maku!
Pitkään aikaan en muista syöneeni yhtä herkullista ruokaa, enkä liioittele yhtään! Vanhempi tytöistä (13 v) otti myös aikuisten listalta kanaa ja hänkin kehui annostaan mm. sanoilla ”ihania makuja”. Nuorempi on yhdeksänvuotias ja otti lastenlistalta pastaa. Kun kysin millaista se on, vastaus oli että ”hyvää”. Ilmeisesti näin oli, koska lautanen tyhjeni.
Jälkiruokana suklaavanukas ja mansikkasorbetti sitten veivätkin jo loputkin kielestä mennessään 🙂

 

Juhlaillallisella Järvenpään Scandicissa.

 

Loppuilta otettiin rennosti ja löhöiltiin huoneessa. Katseltiin vähän telkkaria ja käytettiin nettiä sutjakkaasti hotellin wifin kautta. Tuumattiin, että mennään saunaan ja uimaan vasta aamulla, kun alkoi jo hiukan väsyttämään.
Perhepaketissa meillä oli liuku-ovella erotettuna kaksi huonetta. Toisessa parisänky ja toisessa kaksi lisävuodetta. Hyvä järjestelmä, että aikuisille ja lapsille on oma huone.

Aamulla tytöt yllättivät ukin heräämällä jo seitsemältä vaikka oli lauantai! Koulurytmi on päällä, he selittivät.
Siispä otimme pyyhkeet mukaan ja menimme saunomaan ja uima-altaalle. Viikonloppuna siihen aikaan ei ollut allasosastolla ketään muita. Saimme nauttia saunomisesta ja koko allasostosta kolmistaan! Tuon ikäiset pärjäävät jo hyvin ”naisten puolella” keskenäänkin.

Ihanan uiskentelun ja pienen vesikisailun jälkeen runsas ja monipuolinen aamiainen nautittiin ”pitkän kaavan” mukaan. Aamiaisen kruunasi pieni pala pannaria ja hilloa, jotka sallin itselleni vaikka tiesinkin ne aikamoiseksi kaloripommiksi.

Irtioton arjesta voi joskus tehdä kodin lähelläkin. Minä ainakin tunsin oloni iloisemmaksi ja virkistyneemmäksi vaikka pidimme vain vuorokauden loman. Tytötkin kehuivat! Suosittelen.

Kirjoittaja Aku Eronen, Somevaari(r), kotisivu: http://www.somevaari.fi/ [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kalenteri

marraskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

LISÄÄ JULKAISUJA

Hääpäivä Helsingissä

Hääpäivä Helsingissä

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Lilla Roberts. Teimme jo hyvissä ajoin suunnitelmia kesän varalle. Meillähän oli syytä...

Share This