Somevaarin taivas synkkeni  juuri ”joulusomeilujen” alla! Läppäri pimeni! Ei edes virtaa tullut. Kiikutin laiteen paikalliseen DataSky liikkeeseen tsekattavaksi, siellä kun tiesin olevan alan asiantuntemusta.

Viallisista koottu toimiva läppäri.

 Onhan minulla toki  tabletti ja pari älypuhelinta, mutta blogit ja muut enemmän kirjoitusta vaativat hommat on yhä näppärämpiä tehdä oikealla tietokoneella.
Sain jo samana päivänä kun laitteen vein (eli perjantaina) viestin, että laite on ”kaput”, rikki sen verran pahasti, ettei korjaaminen kannata. Tulisi kuulemma turhan kalliiksi verrattuna uuden hankkimiseen.
Harmitti aika lailla. Talo on rakenteilla ja isoja laskuja maksettavana. Ja joulukin pukkaa päälle! En olisi kaivannut enää tätä lisäkulua, mitä uuden koneen hankkiminen maksaa. Toisaalta eihän Somevaari ilman konettakaan voi olla!
Laitoin hätäpäissäni Twitteriinkin jo viikonloppuna kyselyn uudesta koneesta muutamalle alan toimijalle.
Mutta joulu on ihmeiden aikaa! DataSky ”pojat” olivat tuumanneet, että pitäähän Somevaarilla kone olla jouluna. ”Meillä kun on noita hajonneita koneita, niin kootaan niistä hänelle yksi ehjä”. Olivat sitten ottaneet rikkinäisestä koneestani kovalevyn ja siirtäneet sen toiseen toimivaan ”runkoon”, parista muusta rikkinäisestä muita ehjiä osia, yhdistäneet ne yhdeksi toimivaksi laitteeksi, päivittäneet ajurit ja simsalabim – syntyi joulun ihme! Somevaarille toimiva läppäri! Jihuu! ”Eihän tämmösestä mitään” – hinta nolla euroa! Kaatopaikkatavarasta ammattitaidon avulla toimivaa kierrätystä!

Kerron tämän, koska tässä on mielestäni loistava esimerkki kaupallisen toimijan inhimillisestä toiminnasta ja ns.  kaveriavusta. He näkivät kai tuskastuneen ilmeeni, ja auttoivat, vaikka eivät kostuneet siitä mitään! Tai ehkä sittenkin kostuivat. Saivat hyvän joulumielen auttamisesta sekä itselleen, että minulle.
Ehkäpä minäkin vien pienen joulutervehdyksen myymälään!

Kiitos DataSky! Saa jakaa. Laitetaan hyvä kiertämään!

Heiltä saa myös ostaa alan laitteita, huoltoja ja palveluja: http://www.datasky.fi/

Kalenteri

elokuu 2022
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

LISÄÄ JULKAISUJA

Näkymätön uhka

Näkymätön uhka

Jos meille ilmoitetaan mediassa, että susilauma liikkuu lähistöllä ja se on tappanut useita lampaita, olemme heti...

Share This