Satavuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi päätin kirjoittaa talteen kiitollisia ajatuksiani.
Siniristilippu.
Kiitos isänmaasta jonka saimme. Kiitos sen järvistä ja metsistä, soista ja kallioista. Kiitos pelloista, jotka menneet polvet ovat meille raivanneet. Kiitos sen viljavista maista, kalaisista vesistöistä, riistaa, marjoja ja sieniä tuottavasta luonnosta. Kiitos sen komeista vaaroista ja tuntureista. Kiitos, että saan kuulua osana sen yleensä vaiteliaaseen, sitkeään ja joskus jukuripäiseenkin kansaan, joka tunnetaan sisustaan. Ja siitäkin, ettei se halua polvistua kenenkään edessä. Vain kirkossa alttarilla, eivätkä kaikki sielläkään.
Kiitos siitä, että yhteiskuntajärjestelmämme on tasavalta ja demokratia. Kiitos, että saamme itse valita ehdokkaamme valtion johtoon ja eduskuntaan. Kiitos, että saamme äänestää ehdokkaista salaisella lippuäänestyksellä vapaissa vaaleissa. Kiitos siitä, että saamme itse säätää lakimme ja valvoa niiden noudattamista. Kiitos riippumattomasta oikeuslaitoksesta ja perustuslaista, joka on päivänpolitikoinnin ulottumattomissa.
Kiitos sanan- ja ilmaisunvapaudesta. Kiitos siitä, että saamme arvostella johtoamme ja hallintoamme ilman rangaistuksen pelkoa.
Kiitos siitä, että meillä on uskon- ja uskonnonvapaus. Että saamme itse valita mihin uskoa, tai olla uskomatta.
Kiitos siitä, että olemme kyenneet luomaan yhteiskunnan, missä kaikille on turvattu ilmainen peruskoulutus, perusterveydenhoito ja sosiaaliturva. Missä turvataan kaikille ainakin kaikkein välttämättömin, kuten ruoka ja asuminen.
Kiitos siitä, että meillä on puhdas ilma mitä hengittää ja puhdasta vettä juoda.
Kiitos, että saamme rakentaa ja kehittää itsenäistä Suomea vieläkin paremmaksi. Yhdessä.
Kirjoittaja:
Aku Eronen, Somevaari, Järvenpää

Kalenteri

heinäkuu 2020
ma ti ke to pe la su
« joulu    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

LISÄÄ AIHEPIIRIN JULKAISUJA

Lapsuuteni joulu

Lapsuuteni joulu

Olen kotoisin Itä-Suomesta, Enonkoskelta. Se sijaitsee noin 30 kilometriä Savonlinnasta Joensuuhun päin. Jussi ja Aku...

Vuokramökki Uudellamaalla

Vuokramökki Uudellamaalla

Halusin tarjota jälkikasvulleni pienen irtioton arjesta - pois kotoa, vaikka koti onkin hyvä ja viihtyisä. En halunnut...

SeikkailuSveitsi hurmasi

SeikkailuSveitsi hurmasi

Sveitsin elämyskeskus Hyvinkäällä ihastutti ja valloitti meidän aktiivisen ja liikunnallisen perheemme kolme...