Melonta

19.7.2018

19.7.2018

Ensimmäinen melontakertani oli melko katastrofaalinen. Olin teini-ikäisenä koulun retkellä, ja kuvittelin, että kajakkiin voi astua samalla lailla kuin soutuveneeseen. Siinä kävi tietenkin huonosti. Kajakki kiepsahti ympäri ja minä kastuin läpimäräksi. Sekä vesi että ilma olivat melko kylmiä, eikä minulla ollut vaihtovaatteita, joten koko melonnan ajan hytisin kylmissäni, enkä todellakaan nauttinut yhtään.

Sitten kuluikin kymmeniä vuosia, kunnes yli nelikymppisenä uusiosinkkuna tutustuin mieheen, joka oli intohimoinen meloja. Ensimmäisellä kerralla hän vei minut Kokemäenjoelle keskelle kevättulvaa. Vaikka meloimme inkkaria vastavirtaan kaikin voimin, pysyimme korkeintaan paikoillamme. Seuraavalla kerralla kaaduimme koskessa. Suhde ei ollut kovin pitkäikäinen, mutta kipinä melontaan oli syttynyt. Eromme jälkeen kävin melonnan peruskurssin ja liityin TuusMelojiin, Tuusulanjärven melontaseuraan. Erittäin kohtuullista jäsenmaksua vastaan sai meloa järvellä seuran kalustolla mielin määrin ja seuralla oli myös viikoittaisia yhteismelontoja. Huomasin kuitenkin, että eniten pidän yksin melomisesta omaan tahtiini.

Seuraavana kesänä kävin retkimelojan kurssin Saimaalla, ja innostukseni sen kuin kasvoi. Missään ei pääse niin lähelle luontoa kuin hiljaa ja äänettömästi kajakilla lipuessaan. Ajatukset virtaavat vapaasti päässä ja kaikki stressi ja arkiset huolet haihtuvat.

Kun tutustuin nykyiseen mieheeni, suostuttelin hänetkin melontakurssille. Mies ei ole yhtä innokas kuin minä, mutta lähtee kyllä välillä seuraksi. Olemme sangen eri kokoisia, ja aika itsepäisiä molemmat, joten riitoja välttääksemme emme edes harkinneet kaksikkomelontaa. Kumpikin meloo omaan tahtiinsa ja omalla vauhdillaan.

Tänä keväänä muutimme järven rannalle Myrskylään. Kun järvi on kaiken aikaa silmien edessä, melomaan pitää päästä usein. Päätin ostaa ensimmäisen oman kajakkini. Kun aion meloa lähinnä vain kotijärvellä, eikä melontavauhti päätä huimaa, pelkkä peruskajakki riittää mainiosti. Netistä löytyi sopiva.

 

Varsinainen ”melojan tavaratalo” Bear & Water löytyy Sipoonrannasta itäiseltä Uudeltamaalta.

Täältä sen kotisivulle: http://www.bearwater.fi/

Kirjoittaja on Soile Niitymäki Myrskylästä. Tämä blogi on kirjoitettu yhteistyössä Bear & Water kanssa.

Kalenteri

marraskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

LISÄÄ JULKAISUJA

Hääpäivä Helsingissä

Hääpäivä Helsingissä

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Lilla Roberts. Teimme jo hyvissä ajoin suunnitelmia kesän varalle. Meillähän oli syytä...

Share This