Sohva

7.5.2018

7.5.2018

Koska olemme muuttamassa uuteen kotiin, teimme myös huonekaluissa ”inventaarion”. Tarkastelimme siis mitä otetaan mukaan uuteen ja mitä pitää vaihtaa. Muut kalusteemme ovat varsin hyväkuntoisia, mutta sohva on jo niin kulunut, että se ei tulee enää uuteen taloomme. Niin päätimme.

Blogi siitä, miten meidän unelmasohvamme löytyi.

Siispä kiertelimme Uudellamaalla etsimässä sopivaa kankaalla päällystettyä kulmasohvaa (päätimme, että kangasta sen olla pitää, ei nahkaa, kuten edellinen). Kankaan olisi oltava miellyttävän tuntuista iholle ja kestävää. Kiertelimme ensin Hyrylässä ja sitten menimme myös Vantaalle. Molemmissa löytyy tämän alan liikeistä keskittymät, jossa lähellä toisiaan on monta liikettä. Täytyy sanoa, että valinnanvaraa löytyi vaikka kuinka!

Lopulta päädyimme yhden ”googlauksen” perusteella Vantaalle Upea Koti myymälään. Siellä tärppäsi! Hyviä sohvia oli toki muuallakin, mutta ei ihan sellaista, mitä haimme. Täällä ”räätälöinti” mahdollisuuksia tuntui olevan vaikka kuinka! Ensin itse valittuun hyvään sohvarunkoon sai valita ja sovittaa omien toiveiden mukaan melkein mitä vain! Unelmasohva omien toiveiden mukaan!

Vai mitä sanotte tästä: Kun ensin sohvan malli on valittu, sen jälkeen oman valinnan mukaan joko 2+2, 2+3 tai 3+3 istuttava malli. Sohvan runkoon oli myös itse valittavissa kolme eri pääty-, (käsinoja) vaihtoehtoa. Koska me ihmiset olemme eri pituisia, sohvan istumakorkeudenkin voi asiakas itse valita. Lisäksi lisäselkätyynyjen avulla voi vielä ”säätää” selkänojan etäisyyttä polvitaitteesta (perheessä kun voi olla eripituisia ”istujia”). Päällystevaihtoehtoja löytyi nahkasta kankaisiin suuri määrä. Kankaissa ainakin parikymmentä vaihtoehtoa ja kymmeniä eri värisävyvaihtoehtoa. Ihme, jos ei noin laajasta valikoimasta löydy jokaiselle miellyttävää. Meille ainakin löytyi. Melko kauan kyllä harkitsimme kahden meitä eniten miellyttävän välillä.

Verhoilun kangas-, ja värivihtoehtoja on paljon.

Tilasimme sohvaan myös molemmille näppärät, helposti irrotettavat ja siirreltävät niskatuet (samasta kankaasta kuin sohva) tv-iltoja varten ja jalkarahin toiselle (kun toinen istuu kulmassa ja nostaa jalat sohvalle telkkariin päin, niitä ei tarvita kuin yksi).

Koska meillä on reilusti tilaa uudessa kodissamme, valitsimme 3+3 istuttavan version. Siihen mahtuu kaksi yli kaksimetristä ihmistä nukkumaankin täysin suorana.

Somevaarin unelmasohvalle mahtuu suoraksi, siinä on siirreltävät niskatuet ja jalkarahi.

 

Sohvan toimitusaika on noin kuukausi. Valintaamme vaikutti paitsi myymälässä olevan mallisohvan (Euromax-kulma/divaanisohva) miellyttävyys ja sopiva hinta/laatu -suhde, myös se, että nämä sohvat tehdään Suomessa (Etelä-Pohjanmaalla). Sohvavalinnallammekin annamme hiukan työtä suomalaisille. Taidanpa ryhtyä ”sohvaperunaksi” 🙂

Tästä Upea Koti nettisivulle: http://upeakoti.fi/ 

Vaikka meidän oma tarpeenne tällä kertaa rajoituu sohvaan, Upea Koti toimittaa kaikkia kodin huonekaluja  erilaisiin koteihin.

Blogi on kirjoitettu yhteistyössä Upea Koti kanssa.

 

Somevaari Aku Eronen. (kirjoittaja)

Kalenteri

elokuu 2022
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

LISÄÄ JULKAISUJA

Näkymätön uhka

Näkymätön uhka

Jos meille ilmoitetaan mediassa, että susilauma liikkuu lähistöllä ja se on tappanut useita lampaita, olemme heti...

Share This