Unelma

7.6.2018

7.6.2018

Minusta meillä kaikilla pitäisi olla unelmia. Tai edes yksi. Unelmointi on ilmaista, joten turha on jarrutella niiden kanssa. Kun unelmoi, kannattaa unelmoida kunnolla. Jos unelma on jotenkin järjellisissä rajoissa saavutettavaissa, sitä kohti on hyvä kulkea ja sen saavuttamiseksi työskennellä. Unelma on hyvä motivaattori.

 

Kun pitää itsensä kunnossa, jaksaa työskennellä unelmansa saavuttamiseksi paremmin.

 

Jos unelma on materiaa, kuten yksi minun unelmistani, sen saavuttaminen voi alussa tuntua mahdottomalta taloudelliset reaaliteetit huomioiden. Voi tuntua, etteivät rahat ikinä riitä, eikä se veikkausvoitto kuitenkaan koskaan tule. Mutta elämän aikana voi tapahtua monenlaista. Ajat, tilanteet ja olosuhteet niin henkilökohtaisessa elämässä kuin yhteiskunnassakin voivat muuttua.

Esimerkiksi minun elinaikanani rahoitusolosuhteet ovat muuttuneet merkittävästi. Nykyään sanotaan, että raha on vanha keksintö ja sitä saa pankista. Tämä on totta, mutta ei enää onneksi ihan niin holtittomasti kuin 80-luvulla. Vakuudet sentään tarvitaan.

Minun ja vaimoni unelma on ollut oma talo järven rannalla. Ei mökki, vaan talo. Matkan varrella meille on kertynyt sen verran pääomaa, että nyt elämän ehtoopuolella unelman toteuttaminen tulikin mahdolliseksi.

Edullinen ja kaunis rantatontti löytyi noin parin vuoden etsiskelyn jälkeen Myrskylästä. Paitsi tontti, myös koko kyläalue ja ihmisten ystävällisyys lumosivat meidät heti ensi vierailulla. Jotenkin tuntui heti, että nyt tultiin kotiin.

Sen jälkeen kaikki sujui melko lailla mutkattomasti. Neuvoteltiin pankin kanssa rahoitussopimus, tehtiin tonttikauppa, vertailtiin rakennusurakoitisijoita ja talopaketteja ja valittiin paikallinen urakoitsija rakentamaan meille omaa unelmataloamme paikan päällä. Ei siis elementeistä, eikä talopakettia, vaan paikan päällä rakennettava oma talo, jonka suunnittelimme itse heidän tuellaan. Meiltähän puuttuu asiantuntemus rakennusmääräyksistä, joten ihan omin voimin ei suunnitteluakaan voitu tehdä.

Nyt unelma on toteutunut. Kaksi ja puoli vuotta aikaa kului siitä, kun tontti löytyi. Talomme ei ole suuren suuri, vain 113 asuinneliötä, mutta se riittää loistavasti meille. Rantaan on sata metriä ja kirkko näkyy ikkunasta, eli kylän palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Maisema unelman terassilta.

Mainittakoon vielä, että ehdotin kyllä yhteistyötä urakoitsijalle (J & M) saadakseni alennusta hinnasta some-näkyvyyttä vastaan. He kuitenkin kieltäytyivät kohteliaasti. Mutta he tekivät sen hyvää liiketoimintatapaa noudattaen kahdenkeskisellä viestinnällä, eivät sosiaalisessa mediassa, kuten muuan toinen yrittäjä.

Onneksi minulla on pari pienempää unelmaa jäljellä. Onpahan yhä jotain minkä eteen jatkaa kapostelua. Aika käy meikäläiselle pitkäksi pelkkiä tv:n päiväohjelmia katsellessa.

 

Kalenteri

marraskuu 2020
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

LISÄÄ JULKAISUJA

Hääpäivä Helsingissä

Hääpäivä Helsingissä

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Lilla Roberts. Teimme jo hyvissä ajoin suunnitelmia kesän varalle. Meillähän oli syytä...

Share This