Uuden puutarhan tarina 2

24.6.2019

Puutarha on alkukesästä teettänyt niin paljon töitä, että puutarhuri ei ole ehtinyt tietokoneen ääreen lainkaan. Puutarhassa on sitten saatu aikaan sitäkin enemmän: tehty paljon istutuksia, nikkaroitu viljelylaatikoita, levitetty 10 kuutiota kuoriketta, koottu kasvihuone erittäin epämääräisten ohjeiden mukaan ja ennen kaikkea kiskottu rikkaruohoja.

Alkuperäinen ajatus viidakosta on osoittautunut hitaammaksi toteuttaa, kuin kärsimätön puutarhuri odotti. Rikkaruohoviidakon kyllä saa nopeasti, mutta perennapenkkeihin uppoaa valtavasti kasveja, jotka tietenkin maksavat. Ne pitää istuttaa sen verran väljästi, että tilaa leviämiselle on, jolloin koko istutusalue näyttää pitkään aika surkealta. Maanpeitekasvitkaan eivät kasva metriä viikossa, kuten puutarhuri toivoisi. Onneksi viime syksynä istutettu perenna-alue on innokkaassa kasvussa ja uusia kukkia aukeaa harva se päivä. Se antaa uskoa siihen, että toisetkin alueet ovat ensi kesänä jo yhtä runsaita ja värikkäitä.

Kaiken muun ohella puutarhuri on siirrellyt kasveja ympäriinsä: nuo leviävät liikaa ja nuo toiset eivät taas väreiltään sovikaan tuohon. Toisaalta ei täällä ole tavoitteenakaan mikään huolellisesti värikoordinoitu ja viimeisen päälle suunniteltu vaikutelma, vaan iloinen värien sinfonia. Iltaisin pitää maltaa myös käyskennellä poluilla ihailemassa ja ihmettelemässä.

Kirjoittaja on Soile Niittymäki Myrskylästä. Kuvat: Aku Eronen. Puutarhamme rakentamisessa pääyhteistyökumppanimme on ollut Kivapiha Mäntsälästä. Tämän blogin kirjoittamiseen sillä ei ole enää yhteyttä, mutta olemme kiitollisia saamastamme neuvontapalvelusta ja ostamistamme laadukkaista tuotteista.

Tässä muutama yksittäinen kuvapoiminta kokonaisuuden joukosta.

Kalenteri

heinäkuu 2020
ma ti ke to pe la su
« joulu    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

LISÄÄ AIHEPIIRIN JULKAISUJA

Lapsuuteni joulu

Lapsuuteni joulu

Olen kotoisin Itä-Suomesta, Enonkoskelta. Se sijaitsee noin 30 kilometriä Savonlinnasta Joensuuhun päin. Jussi ja Aku...

Vuokramökki Uudellamaalla

Vuokramökki Uudellamaalla

Halusin tarjota jälkikasvulleni pienen irtioton arjesta - pois kotoa, vaikka koti onkin hyvä ja viihtyisä. En halunnut...

SeikkailuSveitsi hurmasi

SeikkailuSveitsi hurmasi

Sveitsin elämyskeskus Hyvinkäällä ihastutti ja valloitti meidän aktiivisen ja liikunnallisen perheemme kolme...