Uuden puutarhan tarina 2

24.6.2019

24.6.2019

Puutarha on alkukesästä teettänyt niin paljon töitä, että puutarhuri ei ole ehtinyt tietokoneen ääreen lainkaan. Puutarhassa on sitten saatu aikaan sitäkin enemmän: tehty paljon istutuksia, nikkaroitu viljelylaatikoita, levitetty 10 kuutiota kuoriketta, koottu kasvihuone erittäin epämääräisten ohjeiden mukaan ja ennen kaikkea kiskottu rikkaruohoja.

Alkuperäinen ajatus viidakosta on osoittautunut hitaammaksi toteuttaa, kuin kärsimätön puutarhuri odotti. Rikkaruohoviidakon kyllä saa nopeasti, mutta perennapenkkeihin uppoaa valtavasti kasveja, jotka tietenkin maksavat. Ne pitää istuttaa sen verran väljästi, että tilaa leviämiselle on, jolloin koko istutusalue näyttää pitkään aika surkealta. Maanpeitekasvitkaan eivät kasva metriä viikossa, kuten puutarhuri toivoisi. Onneksi viime syksynä istutettu perenna-alue on innokkaassa kasvussa ja uusia kukkia aukeaa harva se päivä. Se antaa uskoa siihen, että toisetkin alueet ovat ensi kesänä jo yhtä runsaita ja värikkäitä.

Kaiken muun ohella puutarhuri on siirrellyt kasveja ympäriinsä: nuo leviävät liikaa ja nuo toiset eivät taas väreiltään sovikaan tuohon. Toisaalta ei täällä ole tavoitteenakaan mikään huolellisesti värikoordinoitu ja viimeisen päälle suunniteltu vaikutelma, vaan iloinen värien sinfonia. Iltaisin pitää maltaa myös käyskennellä poluilla ihailemassa ja ihmettelemässä.

Kirjoittaja on Soile Niittymäki Myrskylästä. Kuvat: Aku Eronen. Puutarhamme rakentamisessa pääyhteistyökumppanimme on ollut Kivapiha Mäntsälästä. Tämän blogin kirjoittamiseen sillä ei ole enää yhteyttä, mutta olemme kiitollisia saamastamme neuvontapalvelusta ja ostamistamme laadukkaista tuotteista.

Tässä muutama yksittäinen kuvapoiminta kokonaisuuden joukosta.

Kalenteri

tammikuu 2022
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

LISÄÄ JULKAISUJA

Näkymätön uhka

Näkymätön uhka

Jos meille ilmoitetaan mediassa, että susilauma liikkuu lähistöllä ja se on tappanut useita lampaita, olemme heti...

Share This