Verkostoituminen

18.4.2018

18.4.2018

Kun yksinyrittäjänä liityin yrittäjäjärjestöön (Suomen Yrittäjät), motiivinani oli verkostoituminen. Halusin päästä tapaamaan muita yrittäjiä, saada koulutusta ja neuvoja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Tiesin, että yrittäjyyteen liityy monenlaisia sääntöjä ja normeja, enkä halunnut opetella sitä kaikkea yksin. Halusin päästä saamaan opastusta ja neuvoja niiltä, jotka olivat jo käyneet sen kaiken läpi. Arvelin myös, että voisin kenties saada asiakkaita muista jäsenistä omalle yritykselleni.

Aloittavalle yrittäjälle, jolla ei vielä ollut paljoa kassavirtaa tai laskutusta, jäsenmaksu tuntui aika korkealta. Sen pystyi kuitenkin jakamaan kahteen erään ja se helpotti liittymistä.

Entä mitä nyt noin viisi vuotta liittymisen jälkeen ajattelen jäsenyydestä? Miten nuo edellä mainitut odotukseni ja toiveeni ovat toteutuneet? Voin sanoa, että täydellisesti ja jopa ylittyneet! Olen osallistunut moniin erilaisiin ja täysin ilmaisiin tapahtumiin ja seminaareihin, joissa olen tavannut paljon muita yrittäjiä. Olen myös osallistunut moniin niin ikään ilmaisiin koulutuksiin joissa olen saanut oppia esimerkiksi kustannusten hallinnasta, verotuksesta ja digitalisaation suomista mahdollisuuuksista yrittäjille. Tietenkään kaikki ei ole ilmaista, mutta aika moni asia jäsenille on. Olen myös saanut muista jäsenyrityksistä  asiakkaita omalle yritykselleni. Järjestön nettisivuilta ja sähköpostilla saan myös yrittäjille tärkeää tietoa tulevasta. Millaisia yrittäjyyteen liittyviä muutoksia valtiovalta suunnittelee ja toteuttaa. Saan tietoa, miten muutoksiin pitää mahdollisesti varautua, mitä toimenpiteitä tehdä. Järjestö valvoo puolestani ja tiedottaa.

Voin siis hyvillä mielin sanoa, että jäsenmaksu oli investointi, joka kannatti.

Aku Eronen. Kuvaaja Kalle Särkkä.

 

Kalenteri

tammikuu 2022
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

LISÄÄ JULKAISUJA

Näkymätön uhka

Näkymätön uhka

Jos meille ilmoitetaan mediassa, että susilauma liikkuu lähistöllä ja se on tappanut useita lampaita, olemme heti...

Share This